Welke wijn bij Zeevruchten, schaal en schelpdieren - Creazione

Ga naar de inhoud

Welke wijn bij Zeevruchten, schaal en schelpdieren

Wijn & distilaten > Welke wijn bij > VIs, zeevruchten
Welke wijn bij zeevruchten, schaal en schelpdieren?
Bij schaal en schelpdieren passen vanzelfsprekend bubbels, maar als we eens anders willen doen kan bv een iets frissere rode wijn ook wel eens verrassen bij bvb mosseltjes met pancetta.
Houd er rekening mee dat de bereiding en de begeleiding van sauzen of groenten ook een invloed hebben op de wijn.

Cantina Cignano
Witte wijn, 100 % Bianchello
Heeft een fris en geurig boeket met hints van wit fruit en aromatische kruiden.
Fruitige aangename smaak. Fijn, elegant en persistent.
Uitstekend als aperitief, en bij rauwe zeevruchten.
5+1 gratis
Cantina Cignano
Witte wijn, 100 % Bianchello
In de neus klassiek geel vruchtvlees daarna een citrus, grapefruit en gele veldbloemen
In de monde evenwichtig, elegant, hartig, met persoonlijkheid, verrassende evolutie
Voorgerechten van zeevruchten, eekhoorntjesbrood en witte truffel.
Cantina Cignano
Witte wijn, 100 % Sauvignon
Complexe neus die doet denken aan rijp tropisch fruit in
perfecte balans.
Smaak: rijp fruit, lange en aanhoudende afdronk.
Zeevruchten keuken.
Cantina Cignano
Witte wijn, 100 % Bianchello
Elegant en complex opent met bloemige hints van lelie, jasmijn en tonen van passievrucht.
Stevig , zachtheid en frisse smaak.
Land- en zeebereidingen met gebruik van kruiden.
Aresca
Bio Vio
Cantina Castelnuovo del Garda
Cignano
Poderi Costantini
Dal Maso
Forchir
Poderi Costantini
Witte wijn, 100% Falanghina
Elegant aroma vers geel fruit, gele perzik en ananas. Smaak: aangenaam mineraal, goede zuurgraad, vrij persistent en licht hartig.
Gastronomie; zeevruchten, voorgerechten met vis, hoofdgerechten van gegrilde of gebakken vis en jonge kazen.
Poderi Costantini
Bubbels, Pecorino
Fijn fruitig, delicaat en karakteristiek boeket, van grote elegantie. Smaak: schoon, zeer zacht, goed uitgebalanceerd.
Consumptie: aperitief, begeleiden desserts en fruitcake, gebak. Ideaal voor voorgerechten op basis van vis.
Forchir
Rode wijn, 100 % Pinot nero
pinot noir voor liefhebbers van Bourgondië, lichte tannines, medium body maar veel braam- en frambozen.
pastagerechten met sauzen, gevogelte, Probeer het eens met vissoep. of gegerilde witte vis
Forchir
Witte wijn, Sauvignon Friuli DOC
Licht strogele kleur, de geur is fijn en fris, harmonieus, doet denken aan exotisch fruit en meloen. De smaak is aromatisch, delicaat, droog.
Past goed bij voorgerechten met ham, vis, dfijn vlees en soepen. Aangenaam als aperitief.
Forchir
Witte wijn, Fleurtai, Soreli, Kretos, Nepis, Rytos, Tocai en Sauvignon onderzoek en kruising
resistentie tegen schimmelziekten van de wijnstok
Geur fruitig (appel, peer) en een hartige en zeer frisse smaak.
geschikt bij tonijntartaar, garnalen, falafel van kikkererwten met mayonaise
van avocado.
Forchir
Rosè wijn, 100% Pino Grigio Friuli doc Grave
Aroma's van abrikozen en aardbeien met een sterk vleugje gedroogde kruiden in vergelijking met Lamis. Vol, helder rijp fruit, met aardbeiencomponent in de mond en een subtiel vleugje amandel in de afdronk.
voorgerechten op basis van antipasti zeevruchten en wit vlees zoals kalfsvlees en kip.

Forchir
Schuimwijn, 100 % Glera
de finesse van de geur van witte bloemen, het bruisen van citrus en geurige aroma's ...
aperitief bij uitstek.
Cantine Lizzano
Witte wijn, Trebbiano 40%, Chardonnay 20%, Sauvignon 20%
Wijn met zeer intense aroma's met aangename tonen van wit fruit zoals perzik, citrus en exotisch fruit.
Voorgerechten van rauwe vis, schaaldieren, voorgerechten en geroosterde vis, jonge zachte kazen
Cantine Lizzano
Cantina Fratelli Pardi
Witte wijn, Grechetto
Gegrilde vis of wit vlees. Gefrituurde groenten. Belgische mosselen.
Cantina Fratelli Pardi
Witte wijn, Trebbiano
Carpaccio van vis of rauwe zeevruchten. Pastagerechten met vis. Hartige hoofdgerechten zoals gestoofde of gegrilde vis of wit vlees.
Cantina Fratelli Pardi
Cesare Salvadori
Witte wijn, 100 % Vermentino
Fris, droog en smaakvol, hartig
WIJNSUGGESTIE: Voorgerechten met zeevruchten, fregola met schaaldieren, vissoepen, zeebaars met artisjokken, zachte kazen en van gemiddelde leeftijd.
Salvadori
Vivera
Witte wijn, Carricante e Chardonnay, bio
in de neus bloemig, citrus, zoete kruiden, balsamico, mineraal, in de mond droog, rond en een aangename frisheid, lande afdronk
Spaghetti met schaaldieren of soep met mosselen en schaaldieren dorade in de oven
Vivera
Witte wijn, Carricante, bio
In de neus citrus, balsamico, mineraal. In de mond fris, smaakvol en lange afdronk
Combinatie, oesters, tagliatelle met pistache pesto en garnaal, vissoep, krab,
Vivera
Copyright Creazione 2016 - 2023

Terug naar de inhoud