welke wijn bij wild
Wijn & distilaten > Welke wijn bij > Vlees
Welke wijn bij wild?
Het wildseizoen is een van de belangrijkste culinaire seizoenen en begint half oktober. De meeste denken hierl aan stevige volle rode wijnen.

Cantina Castelnuovo del Garda
Rode wijn, Corvina Ver, Corvinono, Elladine, Molinara
Boeket: fruitig en kruidig. De smaak is vol, robuust en harmonieus.
Combiantie, gegrild rood vlees en medium rijpe kaas.
Boeket: fruitig en kruidig. De smaak is vol, robuust en harmonieus.
Combiantie, gegrild rood vlees en medium rijpe kaas.

Cantina Castelnuovo del Garda
Rode wijn, Corvina Ver, Corvinono, Rondinella, Molinara
Boeket: intens en fluweelzacht met hints van kersen. De smaak is vol, robuust en fluweelzacht.
Combinatie: gegrild vlees, wild met polenta en gerijpte oude kazen
Boeket: intens en fluweelzacht met hints van kersen. De smaak is vol, robuust en fluweelzacht.
Combinatie: gegrild vlees, wild met polenta en gerijpte oude kazen

COS1030 Tornese
Poderi Costantini
Rode wijn, 14.5%, Montepulciano D’Abruzzo
De neus is bepalend, met fijne kruidige geuren, rode bessen, en tabak. Gestructureerde evenwichtige smaak met fluweelzachte tannines.
Prima bij rood vlees, edele stukken rund- en schapenvlees en gerijpte pecorino kazen.
De neus is bepalend, met fijne kruidige geuren, rode bessen, en tabak. Gestructureerde evenwichtige smaak met fluweelzachte tannines.
Prima bij rood vlees, edele stukken rund- en schapenvlees en gerijpte pecorino kazen.






Forchir
Rode wijn, 100% Refosco dal Panducolo ros Friuli doc Grave
De geur is aangenaam, wijnachtig. De smaak is droog, vol, licht tannine.
Past goed bij wild, rood vlees, gevogelte, gestoofd vlees en worst.
De geur is aangenaam, wijnachtig. De smaak is droog, vol, licht tannine.
Past goed bij wild, rood vlees, gevogelte, gestoofd vlees en worst.

Forchir
Rode wijn, 100 % Refoscone
zonder enige behandeling gebotteld, behouden alle intensiteit en aroma.
zonder enige behandeling gebotteld, behouden alle intensiteit en aroma.

Tenuta Cocci Grifoni
Rode wijn, 70% Montepulciano 30% Sangiovese
In de neus zeer intens met rijp fruit daarna, mooie complexiteit met rood fruit, aardbeienjam, kersen- en pruimenjam, rode bloemen en gedroogd en balsamico-toon. Zoete kruiden van zoethout, zwarte peper en een vleugje kruidnagel.
In de mond is de ingang beslissend en krachtig, droog, warm, fris-hartig, zacht en met duidelijke en geëvolueerde tannines, alles in goede balans. De afdronk is erg lang en aangenaam met balsamico-referenties van eucalyptus en jam.
In de neus zeer intens met rijp fruit daarna, mooie complexiteit met rood fruit, aardbeienjam, kersen- en pruimenjam, rode bloemen en gedroogd en balsamico-toon. Zoete kruiden van zoethout, zwarte peper en een vleugje kruidnagel.
In de mond is de ingang beslissend en krachtig, droog, warm, fris-hartig, zacht en met duidelijke en geëvolueerde tannines, alles in goede balans. De afdronk is erg lang en aangenaam met balsamico-referenties van eucalyptus en jam.

Tenuta Cocci Grifoni
Rode wijn, 100 % Montepulciano
De neus is intens met tonen van rood fruit zoals kersen in alcohol, framboos, rijpe bramen. Zoete kruiden van zoethout, vanille met tonen van geroosterde cacao zijn duidelijk aanwezig. Op het einde zoete balsamico-tonen. In de mond goede intensiteit met hartige tonen en tannines in de juiste evolutie.
De neus is intens met tonen van rood fruit zoals kersen in alcohol, framboos, rijpe bramen. Zoete kruiden van zoethout, vanille met tonen van geroosterde cacao zijn duidelijk aanwezig. Op het einde zoete balsamico-tonen. In de mond goede intensiteit met hartige tonen en tannines in de juiste evolutie.


Cantine Lizzano
Rode wijn, 100 % Primitivo
Neus intens, bloemig en fruitig. Volle wijn, zacht en goed evenwichtige
bijpassende wijn: stevige pasta, rood vlees en wild, spareribs, gerijpte kazen
Neus intens, bloemig en fruitig. Volle wijn, zacht en goed evenwichtige
bijpassende wijn: stevige pasta, rood vlees en wild, spareribs, gerijpte kazen

Cantine Lizzano
Rode wijn, 100 % Negroamaro
intens aroma, aanhoudend en fruitig met hints van kersen, zwarte bes en
bessen. Volle, zachte en vrij frisse wijn
Uitstekend bij stevige pastas met vlees en oude kazen
intens aroma, aanhoudend en fruitig met hints van kersen, zwarte bes en
bessen. Volle, zachte en vrij frisse wijn
Uitstekend bij stevige pastas met vlees en oude kazen

Cantine Lizzano
Rode wijn, 100 % Primitivo
genereus aroma dat verwijst naar rijp fruit zoals pruimen, zwarte kersen en gedroogd fruit, met lichte tonen van vanille. Wijn met een opmerkelijke structuur verzacht door
overtuigende warmte van de primitivo, eindigend in tonen van lange zoetheid.
Robuuste voorgerechten, spareribs, lamsvlees, wild met uitgebreide sauzen, harde kazen.
Probeer het ook met Chocolade gebak.
genereus aroma dat verwijst naar rijp fruit zoals pruimen, zwarte kersen en gedroogd fruit, met lichte tonen van vanille. Wijn met een opmerkelijke structuur verzacht door
overtuigende warmte van de primitivo, eindigend in tonen van lange zoetheid.
Robuuste voorgerechten, spareribs, lamsvlees, wild met uitgebreide sauzen, harde kazen.
Probeer het ook met Chocolade gebak.

Cantine Lizzano
Rode wijn, Primitivo
rijk en complex, fruitig aroma, met hints van pruimen, kersenjam en kruidnagel, licht gekruid. Volle, zachte en rijke wijn met nobele tannines, afdronk die tonen geeft van cacao en vanille.
Stevige pasta gerechten, rood vlees en wild
rijk en complex, fruitig aroma, met hints van pruimen, kersenjam en kruidnagel, licht gekruid. Volle, zachte en rijke wijn met nobele tannines, afdronk die tonen geeft van cacao en vanille.
Stevige pasta gerechten, rood vlees en wild

Cantine Lizzano
Rode wijn, Negroamaro
Volle wijn, zacht en harmonieus, rijk aan edele tannines, met een aangenaam aanhoudende afdronk.
rijke complexe geur met tonen van bosvruchten en rijpe kersen, kruidige tonen.
Uitstekend in combinatie met stevige pastagerechten, rood vlees, wild en gerijpte pecorino kazen
Volle wijn, zacht en harmonieus, rijk aan edele tannines, met een aangenaam aanhoudende afdronk.
rijke complexe geur met tonen van bosvruchten en rijpe kersen, kruidige tonen.
Uitstekend in combinatie met stevige pastagerechten, rood vlees, wild en gerijpte pecorino kazen


Cantina Fratelli Pardi
Rode wijn, Sangiovese 70%, Sagrantino 15%, Merlot e Cabernet 15%.
Smaakvolle gerechten zoals risotto, tagliatelle, ravioli. Hoofdgerecheten roodvlees
Wijn beetje ouder, wild, spiesjes van gemengd vlees. Harde kazen, pecorino.
Smaakvolle gerechten zoals risotto, tagliatelle, ravioli. Hoofdgerecheten roodvlees
Wijn beetje ouder, wild, spiesjes van gemengd vlees. Harde kazen, pecorino.

Cantina Fratelli Pardi
Rode wijn, 100 % Sagrantino
Gerechten op basis van rood vlees en wild. Ideaal bij gebraden vlees, hazenhaas, gestoofd vlees gekookt in Sagrantino. Extra gerijpte harde kazen.
Gerechten op basis van rood vlees en wild. Ideaal bij gebraden vlees, hazenhaas, gestoofd vlees gekookt in Sagrantino. Extra gerijpte harde kazen.

Cantina Fratelli Pardi
Rode wijn, Sangiovese, Sagrantino
Bij smaakvolle vleesgerechten, rood vlees, wild, mixed gril
Bij smaakvolle vleesgerechten, rood vlees, wild, mixed gril

Cantina Fratelli Pardi
Rode wijn, Sagrantino
Gerechten op basis van rood vlees en wild. Ideaal bij gebraden vlees, hazenhaas, gestoofd vlees gekookt in Sagrantino. Extra gerijpte harde kazen.
Gerechten op basis van rood vlees en wild. Ideaal bij gebraden vlees, hazenhaas, gestoofd vlees gekookt in Sagrantino. Extra gerijpte harde kazen.

Cantina Fratelli Pardi
Rode wijn, Sagrantino
Gerechten op basis van rood vlees en wild. Ideaal bij gebraden vlees, hazenhaas, gestoofd vlees gekookt in Sagrantino. Extra gerijpte harde kazen.
magnum
Gerechten op basis van rood vlees en wild. Ideaal bij gebraden vlees, hazenhaas, gestoofd vlees gekookt in Sagrantino. Extra gerijpte harde kazen.
magnum


Cesare Salvadori
Rode wijn, Nero D' Avola
De structuur is vol en robuust, goede balans tussen alcohol en zachtheid. De afdronk is zeer persistent met lange en aangename smaken van zwarte kersen, bramen en pruimen, zeer zuiver.
WIJNARRANGEMENT: Ideale wijn bij carpaccio, wild en gebraden vlees in het algemeen, ook goed met oude kazen.
De structuur is vol en robuust, goede balans tussen alcohol en zachtheid. De afdronk is zeer persistent met lange en aangename smaken van zwarte kersen, bramen en pruimen, zeer zuiver.
WIJNARRANGEMENT: Ideale wijn bij carpaccio, wild en gebraden vlees in het algemeen, ook goed met oude kazen.

Cesare Salvadori
Rode wijn, 85 % Sangiovese, 10 % Canaiolo nero, 5 % Merlot
Vol en rond in de mond, met zachte tannines en een lange, fruitige, kruidige afdronk. In de neus hints van pruimen en bosvruchten.
WIJNARRANGEMENT: gebraad, gestoofd vlees en oude kazen.
Vol en rond in de mond, met zachte tannines en een lange, fruitige, kruidige afdronk. In de neus hints van pruimen en bosvruchten.
WIJNARRANGEMENT: gebraad, gestoofd vlees en oude kazen.

Cesare Salvadori
Rode wijn, Sangiovese
Fris, gemakkelijk drinkbaar en de zachtheid gecombineerd met de aanwezigheid van delicate tannines karakteriseren de Morellino di Scansano, wijn met een elegante structuur.
WIJNARRANGEMENT: vleesstoofschotels, spiesjes, varkenslevers, gebraad van varkensvlees, gestoofd wild zwijn.
Fris, gemakkelijk drinkbaar en de zachtheid gecombineerd met de aanwezigheid van delicate tannines karakteriseren de Morellino di Scansano, wijn met een elegante structuur.
WIJNARRANGEMENT: vleesstoofschotels, spiesjes, varkenslevers, gebraad van varkensvlees, gestoofd wild zwijn.

Cesare Salvadori
Rode wijn, 80% Sangiovese 20 % Cabernet
Goede body en structuur, sporen van rijp fruit dankzij de zachte en fluweelzachte tannines.
WIJNARRANGEMENT: Aanbevolen voor gegrilde vleesgerechten, zoals tagliata di Chianina of met wild, zoals fazant gevuld met truffels; interessant bij oude kazen.
Goede body en structuur, sporen van rijp fruit dankzij de zachte en fluweelzachte tannines.
WIJNARRANGEMENT: Aanbevolen voor gegrilde vleesgerechten, zoals tagliata di Chianina of met wild, zoals fazant gevuld met truffels; interessant bij oude kazen.

Cesare Salvadori
Rode wijn, Sangiovese. Cabernet. Merlot
Groot en complex boeket van bramen en bosbessen, cacao en kaneel. Vol,
harmonisch, complex, stevige maar toch zijdezachte tannines en langdurige afdronk,
aangenaam fruitig, consistent met het boeket.
Bijpassende wijn: Pasta met wildsauzen, pittig geroosterd vlees, stoofschotels, civet, kazen
gekruid en voor wie wil durven ... pure chocolade.
Groot en complex boeket van bramen en bosbessen, cacao en kaneel. Vol,
harmonisch, complex, stevige maar toch zijdezachte tannines en langdurige afdronk,
aangenaam fruitig, consistent met het boeket.
Bijpassende wijn: Pasta met wildsauzen, pittig geroosterd vlees, stoofschotels, civet, kazen
gekruid en voor wie wil durven ... pure chocolade.
