regio Piemonte - Creazione

Ga naar de inhoud

regio Piemonte

Wijn & distilaten > Wijn per regio
Kaart Piemonte
Piëmont (Italiaans: Piemonte) is een regio in het noordwesten van Italië. In het noorden grenst Piëmont aan Zwitserland, in het noordwesten aan de Italiaanse regio Valle d'Aosta, in het westen aan Frankrijk, in het zuiden aan de Italiaanse regio Ligurië, in het zuidoosten aan Emilia-Romagna en in het oosten aan Lombardije. De hoofdstad is Turijn, ander provincie hoofdsteden zijn: Alessandria, Asti, Biella, Cuneo, Novara, Verbania en Vercelli.
vlag Piemonte
Anzivino logo
Poderi Vaiot
Anzivino
De naam heeft twee betekenissen. Nemesi is in een acroniem van de druivensoort, (Nebbiolo, Merlot en Syrah) en is tevens de naam van de Griekse godin van rechtvaardigheid en maat die verdeelt naar verdienste. De assemblage van een eerlijke verdeling, die evenwicht en harmonie oproept. Heldere robijnrode kleur; geur van vers fruit met een lichte nuance van gebak; elegant, vol en zacht.
0.00 €(incl. Inclusief BTW)
Toevoegen
Anzivino
Verfijnde wijn met gecontroleerde en gegarandeerde oorsprongsbenaming onze Gattinara komt voort uit Nebbiolo-druiven die groeien op de heuvels van de oude vulkanische oorsprong van Gattinara; hij heeft minstens vier jaar gerijpt in onze kelders, waarvan minstens twee jaar in grote eikenhouten vaten. Granaatkleur neigend naar oranje, fijne geur die doet denken aan viooltjes, droge en harmonieuze smaak, zeer complex. Structuur en belangrijkheid doen niets af aan balans en harmonie.
0.00 €(incl. Inclusief BTW)
Toevoegen
Poderi Vaiot
Smaak: vol en omhullend, karakteristieke zuurgraad, aangenaam harmonieus. De smaak is droog, fris en geurig, zeer persistent.

Poderi Vaiot
Smaak: warm, intens en vol, terecht tannine, fluwelig, harmonieus. Elegant en persistent.
Poderi Vaiot
Smaak: warm, vol, complex, droog en harmonieus. De soberheid is gekoppeld aan de aanwezigheid van zoete en complexe tannines.
Poderi Vaiot
Smaak: zacht en intens, met een lichte zuurgraad die frisheid en persistentie geeft.

Poderi Vaiot
Smaak: vol, harmonieus, rijk aan zure sensaties, zeer geribbeld maar niet hoekig, uitstekende afdronk licht aromatisch en met de juiste persistentie.
Poderi Vaiot
Fijne en aanhoudende perlage. Nul dosering, 30 maanden op de droesem.
In de neus typische hints van broodkorst en gedroogde bloemen met een honingtoets.
De smaak is vol, gekenmerkt door een lichtzure noot.
Poderi Vaiot
Fruitig met hints van broodkorst en bloemige sensaties.
Smaak: vol, harmonieus, rijk aan zure sensaties, met veel adering maar niet hoekig, uitstekende licht aromatische afdronk en met de juiste persistentie.
Aresca
Fratelli Aresca
Rode wijn, Grignolino
Elegant en licht, bleke kersenrode kleur. geur van rozen en witte peper. In de mond rozen en fruit
Kwantumkorting beschikbaar Kwantumkorting beschikbaar
Fratelli Aresca
Robijnrode kleur. Bijzonder fruitige smaak met tonen van pruimen en bramen. Perfect tijdens de maaltijd. Ideaal bij gemengd gekookt vlees, pasta, soep.
Copyright Creazione 2016 - 2023

Terug naar de inhoud