Welke wijn bij vlees pastagerechten - Creazione

Ga naar de inhoud

Welke wijn bij vlees pastagerechten

Wijn & distilaten > Welke wijn bij > Pasta
Welke wijn bij pasta met als basis vlees  in de saus?
Hierbij denken we aan pasta zoals pasta al ragù, bolognaise, of gevulde pasta met vlees
Aresca
Fratelli Aresca
Rode wijn, Grignolino
Elegant en licht, bleke kersenrode kleur. geur van rozen en witte peper. In de mond rozen en fruit
Cantina Castelnuovo del Garda
Cignano
Poderi Costantini
Dal Maso
Forchir
Tenuta Cocci Grifoni
Cantina Cignano
Rode wijn, 100 % Sangiovese
In de neus elegante sfeer van bloemen en rood fruit. Smaak droog, warm lichaam in een goede balans.
Combinaties: gegrild en geroosterd vlees.
Poderi Costantini
Rode wijn, 100% Montepulciano D’Abruzzo
Rood fruit, bramen en zure kersen. Smaak: Smakelijk, fris, medium-bodied met licht zachte tannines; goede persistentie.
Gastronomie: voorgerechten met tomatensaus half belegen kazen en rijke vleesgerechten.
Forchir
Rode wijn, 100% Merlot Friuli doc Grave
de geur van bosvruchten, heeft een droge, volle en tegelijkertijd zachte en harmonieuze smaak.
Past goed bij vleesgerechten en kazen.

Forchir
Rode wijn, 100% Refosco dal Panducolo ros Friuli doc Grave
De geur is aangenaam, wijnachtig. De smaak is droog, vol, licht tannine.
Past goed bij wild, rood vlees, gevogelte, gestoofd vlees en worst.
Tenuta Cocci Grifoni
Rode wijn, 75% Sangiovese, 25% Montepulciano
In de neus overheersen rode bloemen en zomerfruit, pruimen en kersen met zachte oranje citrustoetsen. De smaak van de wijn is droog en fris met evenwichtige tannines. De afdronk is lang met mooie hints van rood fruit en citrus.
Tenuta Cocci Grifoni
Rode wijn 55% Montepulciano, 45% Sangiovese
Heldere granaatkleurige wijn met lichte oranje hints, in de neus intens en complex, rijp rood zomerfruit, wilde aardbeien, zoete drop (zoethout), tonen van balsamico, aromatische kruiden en bittertjes van rabarber.
In de mond gestructureerd, warm, fris en goed uitgebalanceerde tannine mooi geëvolueerd en evenwichtige bittertjes en kruidnagel.
Tenuta Cocci Grifoni
Rode wijn, 70% Montepulciano 30% Sangiovese
In de neus zeer intens met rijp fruit daarna, mooie complexiteit met rood fruit, aardbeienjam, kersen- en pruimenjam, rode bloemen en gedroogd en balsamico-toon. Zoete kruiden van zoethout, zwarte peper en een vleugje kruidnagel.

In de mond is de ingang beslissend en krachtig, droog, warm, fris-hartig, zacht en met duidelijke en geëvolueerde tannines, alles in goede balans. De afdronk is erg lang en aangenaam met balsamico-referenties van eucalyptus en jam.
Cantine Lizzano
Cantine Lizzano
Rode wijn, 100 % Primitivo
Neus intens, bloemig en fruitig. Volle wijn, zacht en goed evenwichtige
bijpassende wijn: stevige pasta, rood vlees en wild, spareribs, gerijpte kazen
Cantine Lizzano
Rode wijn, 100 % Negroamaro
intens aroma, aanhoudend en fruitig met hints van kersen, zwarte bes en
bessen. Volle, zachte en vrij frisse wijn
Uitstekend bij stevige pastas met vlees en oude kazen
Cantine Lizzano
Rode wijn, 100 % Primitivo
genereus aroma dat verwijst naar rijp fruit zoals pruimen, zwarte kersen en gedroogd fruit, met lichte tonen van vanille. Wijn met een opmerkelijke structuur verzacht door
overtuigende warmte van de primitivo, eindigend in tonen van lange zoetheid.
Robuuste voorgerechten, spareribs, lamsvlees, wild met uitgebreide sauzen, harde kazen.
Probeer het ook met Chocolade gebak.
Cantine Lizzano
Rode wijn, Malvasia nera
Volle wijn, elegant fluweelzacht en hartig.
Pasta op basis van vlees, peulvruchten, geroosterd wit vlees, edel gevogelte, gegrild rood vlees, kazen van gemiddelde leeftijd, koude gerechten.
Cantina Fratelli Pardi
Cantina Fratelli Pardi
Rode wijn, Sangiovese 70%, Sagrantino 15%, Merlot e Cabernet 15%.
Smaakvolle gerechten zoals risotto, tagliatelle, ravioli. Hoofdgerecheten roodvlees
Wijn beetje ouder, wild, spiesjes van gemengd vlees. Harde kazen, pecorino.
Cantina Fratelli Pardi
Rode wijn, Sangiovese, Sagrantino
Bij smaakvolle vleesgerechten, rood vlees, wild, mixed gril
Salvadori
Cesare Salvadori
Rode wijn Sangiovese, Canaiolo Nero, Cabernet
Droog, juiste tannine en harmonieus.
WIJNARRANGEMENT: Het is een wijn die de hele maaltijd begeleidt. Goed met de meeste gerechten uit de Italiaanse keuken, van voorgerechten tot kaas, met pasta,
Cesare Salvadori
Rode wijn, Sangiovese, Canaiolo Nero, Cabernet
Droog, juiste tannine en harmonieus.
WIJNARRANGEMENT: Het is een wijn die de hele maaltijd begeleidt. Goed met de meeste gerechten uit de Italiaanse keuken, van voorgerechten tot kaas, met pasta,
Cesare Salvadori
Rode wijn, Sangiovese, Canaiolo Nero, Cabernet
Droog, juiste tannine en harmonieus.
WIJNARRANGEMENT: Het is een wijn die de hele maaltijd begeleidt. Goed met de meeste gerechten uit de Italiaanse keuken, van voorgerechten tot kaas, met pasta,
Cesare Salvadori
Rode wijn, Nero D' Avola
De structuur is vol en robuust, goede balans tussen alcohol en zachtheid. De afdronk is zeer persistent met lange en aangename smaken van zwarte kersen, bramen en pruimen, zeer zuiver.
WIJNARRANGEMENT: Ideale wijn bij carpaccio, wild en gebraden vlees in het algemeen, ook goed met oude kazen.
Cesare Salvadori
Rode wijn, Sangiovese
Fris, gemakkelijk drinkbaar en de zachtheid gecombineerd met de aanwezigheid van delicate tannines karakteriseren de Morellino di Scansano, wijn met een elegante structuur.
WIJNARRANGEMENT: vleesstoofschotels, spiesjes, varkenslevers, gebraad van varkensvlees, gestoofd wild zwijn.
Vivera
Vivera
Rode wijn, Cabernet Sauvignon, Syrah, Petit Verdo, Merlot, Nerello Cappuccio, bio
Hints van fruit, rode bessen, bloemen, peper, lavendel, tijm, jeneverbe;s en afsluitend vanille, Zacht toegangkelijk frisheid medium tannines, lang blijvend
Combinatie pasta al ragu, gebraden rundsvlees, salccicia, linzensoep gevulde inktvis
Vivera
Rode wijn, Nerello Mascalese
vers rood fruit, licht kruidig, zest van appelsien, In de mond, smaakvol, mineraal typische tannines, mooie afdronk
Combinatie: pasta alla norma, pasta met pistache en garnaal, eend met appelsien , varkens cortellette, kip gemarineerd met citrus
Vivera
Rode wijn, Cabernet Sauvignon, Syrah, Petit Verdo, Merlot, Nerello Cappuccio, bio
Hints van fruit, rode bessen, bloemen, peper, lavendel, tijm, jeneverbe;s en afsluitend vanille, Zacht toegangkelijk frisheid medium tannines, lang blijvend
Combinatie pasta al ragu, gebraden rundsvlees, salccicia, linzensoep gevulde inktvis
magnum 1,5 L in houten kistje
Copyright Creazione 2016 - 2023

Terug naar de inhoud