Welke wijn bij gegrilde vis - Creazione

Ga naar de inhoud

Welke wijn bij gegrilde vis

Wijn & distilaten > Welke wijn bij > VIs, zeevruchten
Welke wijn bij gegrilde vis?
Volgende druiven zijn al een eerste hint.
Pecorino, Ribolla Gialla, Pinot Nero, Bianchello, Tai rosso rosato, Pinot Grigio, Pigato, Vermentino, Arneis, Lugana, nero d' avola, nerello
Houd er rekening mee dat de bereiding en de begeleiding van sauzen of groenten ook een invloed hebben op de wijn.

Cantina Cignano
Witte wijn, 100 % Bianchello
In de neus klassiek geel vruchtvlees daarna een citrus, grapefruit en gele veldbloemen
In de monde evenwichtig, elegant, hartig, met persoonlijkheid, verrassende evolutie
Voorgerechten van zeevruchten, eekhoorntjesbrood en witte truffel.
Cantina Cignano
Witte wijn, 100 % Sauvignon
Complexe neus die doet denken aan rijp tropisch fruit in
perfecte balans.
Smaak: rijp fruit, lange en aanhoudende afdronk.
Zeevruchten keuken.
Cantina Cignano
Witte wijn, 100 % Bianchello
Elegant en complex opent met bloemige hints van lelie, jasmijn en tonen van passievrucht.
Stevig , zachtheid en frisse smaak.
Land- en zeebereidingen met gebruik van kruiden.
Bio Vio
Cantina Castelnuovo del Garda
Cignano
Dal Maso
Forchir
Forchir
Rode wijn, 100 % Pinot nero
pinot noir voor liefhebbers van Bourgondië, lichte tannines, medium body maar veel braam- en frambozen.
pastagerechten met sauzen, gevogelte, Probeer het eens met vissoep. of gegerilde witte vis
Forchir
Witte wijn, 100% Pino Grigio Friuli doc Grave
de geur is licht en aangenaam. De smaak is drogg, vol en harmonieus duidelijk amandelachtige achtergrond.
prima bij voorgerechten met vis en wit vlees.
Forchir
Witte wijn, Ribolla Gialla
Wijn met aroma's van acaciabloesem en oranjebloesem met een droge citroensmaak.
aperitief en alle vis!
Forchir
Rosè wijn, 100% Pino Grigio Friuli doc Grave
Aroma's van abrikozen en aardbeien met een sterk vleugje gedroogde kruiden in vergelijking met Lamis. Vol, helder rijp fruit, met aardbeiencomponent in de mond en een subtiel vleugje amandel in de afdronk.
voorgerechten op basis van antipasti zeevruchten en wit vlees zoals kalfsvlees en kip.

Cantine Lizzano
Cantine Lizzano
Witte wijn, Trebbiano 40%, Chardonnay 20%, Sauvignon 20%
Wijn met zeer intense aroma's met aangename tonen van wit fruit zoals perzik, citrus en exotisch fruit.
Voorgerechten van rauwe vis, schaaldieren, voorgerechten en geroosterde vis, jonge zachte kazen
Cantina Fratelli Pardi
Witte wijn, Trebbiano
Carpaccio van vis of rauwe zeevruchten. Pastagerechten met vis. Hartige hoofdgerechten zoals gestoofde of gegrilde vis of wit vlees.
Cantina Fratelli Pardi
Salvadori
Cesare Salvadori
Rode wijn, Nero D' Avola
De structuur is vol en robuust, goede balans tussen alcohol en zachtheid. De afdronk is zeer persistent met lange en aangename smaken van zwarte kersen, bramen en pruimen, zeer zuiver.
WIJNARRANGEMENT: Ideale wijn bij carpaccio, wild en gebraden vlees in het algemeen, ook goed met oude kazen.
Cesare Salvadori
Witte wijn, 100 % Vermentino
Fris, droog en smaakvol, hartig
WIJNSUGGESTIE: Voorgerechten met zeevruchten, fregola met schaaldieren, vissoepen, zeebaars met artisjokken, zachte kazen en van gemiddelde leeftijd.
Vivera
Vivera
Rode wijn, Nerello Mascalese
vers rood fruit, licht kruidig, zest van appelsien, In de mond, smaakvol, mineraal typische tannines, mooie afdronk
Combinatie: pasta alla norma, pasta met pistache en garnaal, eend met appelsien , varkens cortellette, kip gemarineerd met citrus
Vivera
Rode wijn, Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio
Rood rijp fruit, balsamico, kruidig In de mond smaakvol, zachte tannines, lange afdronk
Combinatie: tartare van tonijn, vissoep, linzen met varkenswangetjes, pasta met eekhoorntjesbrood
Copyright Creazione 2016 - 2023

Terug naar de inhoud