Welke wijn bij gebakken vis - Creazione

Ga naar de inhoud

Welke wijn bij gebakken vis

Wijn & distilaten > Welke wijn bij > VIs, zeevruchten
Welke wijn bij gebakken vis?
Volgende druiven zijn al een eerste hint.
Chardonnay, Pecorino, Carricante, Trebbiano, Catarratto, Insolia
Houd er rekening mee dat de bereiding en de begeleiding van sauzen of groenten ook een invloed hebben op de wijn.

Poderi Costantini
Forchir
Poderi Costantini
Witte wijn, 100% Trebbiano
Elegant aroma van vers fruit, groene appel, witte perzik exotisch fruit, licht bloemig. Smaak: Delicaat en aangenaam, goede persistentie en licht hartig.
Gastronomie: aperitieven en voorgerechten vooral vis, lichte gerechten en wit vlees.
Poderi Costantini
Witte wijn, 100% Trebbiano Toscano
Geur delicaat en aanhoudend, rijp fruit, bij het proeven zacht en fris.
Uitstekend als aperitief, en voor vis- of witvleesgerechten.
Poderi Costantini
Witte wijn, 100% Pecorino
In de neus, bloemig met hints van rijp wit fruit en ananas. e smaak is fris, gestructureerd en mineraal.
Uitstekend bij vis- en wit vleesgerechten.
Poderi Costantini
Witte wijn, 100 % Passerina
Intens aroma bloemig en hints van witte perzik en citrus. Fris, gestructureerd en smaakvol
mineraal, met een goede persistentie.
Ideaal als aperitief of bij vis en wit vlees.
Poderi Costantini
Bubbels, Pecorino
Fijn fruitig, delicaat en karakteristiek boeket, van grote elegantie. Smaak: schoon, zeer zacht, goed uitgebalanceerd.
Consumptie: aperitief, begeleiden desserts en fruitcake, gebak. Ideaal voor voorgerechten op basis van vis.
Poderi Costantini
Bubbels
Fijn fruitig, delicaat boeket, aromatisch, evenwichtig en van grote elegantie. SMAAK Helder, zacht, doet denken aan kersen.
Ideaal als aperitief, in het bijzonder aanbevolen voor combinaties met licht voedsel.
Forchir
Witte wijn, 100% Chardonnay Friuli doc Grave
het is wijn met een lichte geur, doet denken aan appel en verse broodkorst. De smaak is fluweelzacht en harmonieus.
Als aperitief en bij magere voorgerechten, alle soepen, eieren en visgerechten.

Forchir
Witte wijn, Ribolla Gialla
Wijn met aroma's van acaciabloesem en oranjebloesem met een droge citroensmaak.
aperitief en alle vis!
Tenuta Cocci Grifoni
Tenuta Cocci Grifoni
Wite wijn, 85% Pecorino, 15% historische variëteiten
Neus: de wijn heeft een goede geurintensiteit met citrustonen van grapefruitschil. daarna aromatische kruiden en witte bloemen, wit fruit van golden appels en pruimen. Minerale tonen met aangename verwijzingen naar de hints van amandel. In de mond: aangenaam, intens en volhardend hartige en frisse tonen. De afdronk is voldoende lang met verwijzingen naar pitfruit en minerale tonen.
Tenuta Cocci Grifoni
Witte wijn, 100 % Pecorino
In de neus balsamico-tonen van aromatische kruiden, eucalyptus, munt. daarna rijp geel fruit van perziken en citrus bergamot, duidelijke mineraliteit. In de mond: intens, aanhoudend, frisse smaak mooi in balans. De afdronk is erg lang, zowel in de mond als retronasaal met verwijzingen naar citrus en verse salie.
Tenuta Cocci Grifoni
Witte wijn, 100 % Pecorino
Bij de eerste neus vers rijp geelvlezig fruit, perzik en mispel, ook appel en roze grapefruit, de bloemige noot is duidelijk, gele bloemen van brem, mineraliteit en aromatische kruiden, marjolein en salie op het laatste. In de mond grote intensiteit omhullend. De frisheid van de wijn die onmiddellijk duidelijk is, wordt getemd, slechts gedeeltelijk door alcoholen en polyalcoholen, hoewel ze goed aanwezig zijn, wacht maar een paar seconden en de sappigheid van de wijn wordt op een zeer aangename manier weergegeven. De afdronk is lang met hints van rijp fruit en citrus die in de mond meer citroen dan limoen worden. Zuurheid en smaak in mooie synergie geven niet op en leiden tot de tweede slok. Goede body en drinkbaarheid.
Cantine Lizzano
Cantine Lizzano
Witte wijn, Trebbiano 40%, Chardonnay 20%, Sauvignon 20%
Wijn met zeer intense aroma's met aangename tonen van wit fruit zoals perzik, citrus en exotisch fruit.
Voorgerechten van rauwe vis, schaaldieren, voorgerechten en geroosterde vis, jonge zachte kazen
Vivera
Vivera
Witte wijn, Chardonnay, Catarratto, Insolia, bio
In de neus Intens en delicaat, peer, citrus, tropisch fruit en bloemen. In de mond fris mineralig en blijvend
Combinatie; frittata met groenten, zwaardvis, gefrituurde vis


Vivera
Witte wijn, Carricante e Chardonnay, bio
in de neus bloemig, citrus, zoete kruiden, balsamico, mineraal, in de mond droog, rond en een aangename frisheid, lande afdronk
Spaghetti met schaaldieren of soep met mosselen en schaaldieren dorade in de oven
Vivera
Witte wijn, Carricante, bio
In de neus citrus, balsamico, mineraal. In de mond fris, smaakvol en lange afdronk
Combinatie, oesters, tagliatelle met pistache pesto en garnaal, vissoep, krab,
Vivera
Witte wijn, Chardonnay, Catarratto, Insolia, bio
In de neus Intens en delicaat, peer, citrus, tropisch fruit en bloemen. In de mond fris mineralig en blijvend
Combinatie; frittata met groenten, zwaardvis, gefrituurde vis
Magnum 1,5 L in houten kistje
Copyright Creazione 2016 - 2022

Terug naar de inhoud