Caffè Vergnano - Creazione

Ga naar de inhoud

Caffè Vergnano

Koffie & thee
Creazione - Il gusto d' Italia in Belgio, officiële invoerder Caffè Vergnano
Creazione bvba is officiële invoerder en verdeler van Caffè Vergnano voor Belgie, Vlaanderen. Onze service gaat veel verder dan het invoeren en verkopen van koffie. In de eerste plaats richten we ons op de HORECA maar evengoed zorgen we voor de lekkerste koffie op kantoor, bedrijf of gewoon thuis.
Ook voor de gepaste espressomachine kan je bij ons terecht. Hiervoor werken we ook samen met de invoerders van espressomachines zodat een perfecte service gegarandeerd is. Creazione is offficieel aanspreekpunt en vertegenwoordiger in Vlaanderen, België voor Caffè Vergnano.
Puur vakmanschap van een bevlogen Italiaanse familie
Caffè Vergnano is een echt familiebedrijf, opgericht in 1882. Inmiddels staat de vierde generatie Vergnano aan het roer. Het begon allemaal in Chieri, een plaatsje in Piemonte, waar Domenico Vergnano apotheker werd. Maar al snel werd duidelijk wat zijn echte talent was: koffie maken. In een paar jaar tijd werd hij een meester in koffie branden, blenden en verkopen. En werden er drie pakhuizen geopend in Chieri, Alba en Turijn. Maar de grote sprong voorwaarts kwam rond 1930, toen de familie een koffieplantage in Kenia kocht. Een gedurfde stap, waarmee de Vergnano’s het hele productieproces in eigen hand namen.
Zorgvuldig selecteren en lekker langzaam branden.
De sublieme kwaliteit van Caffè Vergnano is te danken aan een bijzonder proces van selectie, branden en blenden.
Het branden van de bonen is het moment waar alles om draait. Want precies op dat moment worden de smaakintensiteit en het aroma van de koffie bepaald. De verschillende koffievariëteiten worden bij ons apart gebrand. En waar de meeste koffiemakers de ‘turbo’ methode hanteren (hoge temperaturen, 5 à 6 minuten branden) gaan wij voor lekker langzaam branden op lagere temperatuur, met cycli van zo’n 20 minuten. Elke partij koffie wordt daarna afzonderlijk geïnspecteerd en gecheckt, zodat we zeker weten dat we een constante topkwaliteit leveren.
De toekomst smaakt naar meer
Wij houden vast aan tradities, maar tegelijkertijd blijven we zoeken naar innovatieve ideeën. Zoals bijvoorbeeld onze nieuwe biologisch afbreekbare capsules. Onze basis is een koffiebranderij van 13.500 m2 met 18 productielijnen. In Italië zijn wij het zesde koffiemerk op de retailmarkt en bedienen we 6.000 horecabedrijven in 19 Italiaanse regio’s. We exporteren naar meer dan 80 landen en exploiteren ruim 90 exclusieve 1882 koffiesalons over de hele wereld.
Certificaten (U klikt door naar de website van Caffè Vergnano in een nieuw venster)

tekst met dank aan Caffè Vergnano
Koffiebonen Caffè Vergnano 1882
espresso glaasje Caffè Vergano 1882 B&W
Copyright Creazione 2016 - 2023

Terug naar de inhoud