Caffè Diemme - Creazione

Ga naar de inhoud

Caffè Diemme

Koffie & thee
Creazione - Il gusto d' Italia in Belgio, officiële invoerder Diemme Caffè
Creazione bvba is officiële invoerder en verdeler van Diemme Caffè voor Belgie, Vlaanderen. Onze service gaat veel verder dan het invoeren en verkopen van koffie. In de eerste plaats richten we ons op de HORECA maar evengoed zorgen we voor de lekkerste koffie op kantoor, bedrijf of gewoon thuis.
Ook voor de gepaste espressomachine kan je bij ons terecht. Hiervoor werken we ook samen met de invoerders van espressomachines zodat een perfecte service gegarandeerd is.
ERVARING EN PASSIE
Traditie, waarden en grote toewijding voor meer dan negentig jaar,
Caffè Diemme wordt gerund door de familie Dubbini, nu van de derde generatie, en is een voorbeeld van een modern industrieel complex waar het mogelijk is om een sterke link te vinden tussen traditie en innovatie.
Caffè Diemme is in feite geschiedenis, passie voor kwaliteit, ernst in de relatie met haar klanten, ervaring en professionaliteit opgedaan in de loop der tijd, maar het is ook een sterke specialisatie in de HO.RE.CA sector. Wensende hoge kwaliteitsnormen te behouden, productonderzoek, opleiding, consultancy, flexibiliteit, ondersteuning van klanten met gerichte marketing activiteiten. We werken elke dag gepassioneerd om te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten met wie we sterke relaties willen opbouwen om samen zaken te doen.
KWALITEIT VOLGENS DIEMME
Om steeds topkwaliteit in een kopje te garanderen
Het creëren van een hoogwaardige mengeling is een complexe activiteit die ervaring vereist, continu onderzoek, de hulp van technologie en een flinke dosis passie die we dagelijks aan ons werk besteden.
De garantie van constante, duurzame hoge kwaliteitsnormen is ons onderscheidende kenmerk: een zorgvuldige selectie van de groene koffie, alleen geïmporteerd na goed keuring van de stalen, de opslag van de koffie in onze magazijnen tot aan het roosteren en verpakken.

DE GROENE KOFFIEBONEN SELECTEREN
De kwaliteit van onze melanges begint met onze zorgvuldige selectie van de groene koffiebonen in de landen van herkomst. Onze koffie komt uit de beste koffieteeltgebieden ter wereld, die periodieke controles door gespecialiseerde operators ondergaan. We kiezen voor plukmethoden en vochtige verwerkingssystemen die zorgen voor een uniformere oogst en betere kwaliteit voor de koffie, die harmonieus, aromatisch, schoon en foutloos is. We controleren elke stap van ons koffie-invoerproces: van het testen van de smaak van de eerste monsters tot en met het kopen van de hele partij, uitsluitend op basis van een "monstergoedkeuringsreserve" om een constante en langdurige kwaliteit te garanderen.

DE KOFFIE BEWAREN
We kopen grote hoeveelheden koffie die we 8/9 maanden opslaan in onze magazijnen, waardoor we de tijd hebben die we nodig hebben om de koffie zorgvuldig te selecteren en de beste rijping voor de groen koffiebonen te garanderen die een constante kwaliteit gedurende het hele jaar garandeert. We beheren en controleren de opslag direct, zodat de koffie, die erg gevoelig is voor klimaatveranderingen, wordt beschermd tegen de atmosfeer die de eigenschappen ervan zou kunnen beïnvloeden en zou voorkomen dat deze wordt blootgesteld aan stoffen die deze zouden kunnen veranderen, wat heel gemakkelijk kan gebeuren als de koffie wordt opgeslagen in de havenmagazijnen waar verschillende producten normaal samen worden opgeslagen.
TRANSPARANTIE IN DE SAMENSTELLING VAN DE BLEND
Voor onze melanges selecteren we alleen groene bonen uit de beste teeltgebieden in Zuid-Amerika, Afrika en Azië om steeds een uitstekende kop koffie te garanderen. Blending is een kunst voor ons en vereist een grote kennis van het product om correct selecteren en mengen van de verschillende koffie met één oorsprong mogelijk te maken voor een harmonieus, opvallend drankje.
Om een belangrijke blend te maken, moeten we vakkundig de creme, het aroma, de body, de smaak en de nasmaak van de verschillende bonen combineren die volgens ons alleen kunnen worden bereikt door uitgebreid te investeren in productonderzoek en koffiecultuur die is gebaseerd op veel ervaring en professionaliteit.

MENGEN VOLGENS TRADITIE
We garanderen ook onze zoektocht naar kwaliteit in de belangrijke mengfase, met behulp van de onbewerkte mengmethode voor het roosteren. Dit systeem is alleen mogelijk als men de sensoriële kenmerken van elke variëteit aan koffie volledig kent en begrijpt, door de vakmanschapzorg toe te passen die kenmerkend is voor een bedrijf met tientallen jaren ervaring in de koffiebranderij. Onze blend-recepten worden nauwgezet opgevolgd door onze technische staf en angstvallig bewaakt als een kostbaar erfgoed dat de familie Dubbini generatie na generatie heeft doorgegeven.


LANGZAAM, FIJN ROOSTEREN OM DE ORGANOLEPTISCHE KENMERKEN  VAN ONZE KOFFIE TE VERBETEREN
Moderniteit en technologie gaan hand in hand met onze lange traditie en ervaring.
We branden onze koffie met de meest geavanceerde technologie, terwijl we trouw blijven aan de ambachtelijke verwerkingsprocessen van ons bedrijf. Wij branden langzaam, onder controle van zeer geavanceerde elektronische systemen, en volgen de exacte tijdstippen waarop de temperatuur stijgt of daalt (roosterkromme), zodat de organoleptische kenmerken van de koffie maximaal tot uiting komen.
Wij branden in 15 tot 18 minuten bij een maximumtemperatuur van 200°C: dit is een delicate branding die de boon een niet al te donkere kleur geeft, een niet-agressieve behandeling die de oorspronkelijke delicatesse van onze koffie respecteert. Elke branding wordt zorgvuldig getest door onze deskundige proevers voor de laatste bevestiging voor verpakking en verkoop.

CONSTANT VERS PRODUCT
Wij roosteren en verpakken dagelijks met een continue omzet. We slaan geen grote hoeveelheden producten op in onze magazijnen, omdat we ervoor willen zorgen dat onze melanges altijd vers en geurig zijn.
Na het branden rusten de koffiebonen 24/36 uur in een silo en worden ze verpakt in zakken met een membraan dat gevoelig is voor de druk in de verpakking, waardoor het natuurlijke gas vrijkomt.
Paasie Diemme Caffè
Kwaliteit Diemme Caffè
Caffè Diemme zakken koffie
Caffè Diemme koffiebonen roosteren
Certificaten
Gouden medaille categorie Italiaanse Espresso 'International Coffee Tasting Asia 2017': Diemme Oro

tekst met dank aan Diemme Caffè
international coffee tasting asia 2017
Copyright Creazione 2016 - 2023

Terug naar de inhoud